Healinghouse Hanswijk

Wat is de ziekte kanker?

Geplaatst op

We hebben allemaal wel eens gehoord van de term ‘kanker’, maar wat houdt deze ziekte nu eigenlijk in? Kanker is een complexe en diverse groep van aandoeningen die wereldwijd veel levens beïnvloedt. Het is als een puzzel met ontelbare stukjes, en in deze blog gaan we dieper in op wat de ziekte precies is en hoe het zich ontwikkelt.

Wat is kanker precies?

Kanker is een soort opstandige celrevolutie, een soort innerlijke opstand. Normaal gesproken delen onze cellen zich om weefsels te vormen en oude cellen te vervangen. Maar soms raken cellen de weg kwijt en beginnen ze ongecontroleerd te delen. Dit is waar de term ’tumor’ om de hoek komt kijken. Een tumor is niets meer dan een hoopje van deze rebelcellen die zich verzamelen en vermenigvuldigen zonder zich aan de regels te houden.

De sluwe invasie van kanker

Kanker is als een sluwe indringer die zich niet aan de grenzen houdt. Deze renegaten kunnen zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, en dit noemen we uitzaaiing. Het is alsof ze een wereldreis maken door je lichaam zonder een ticket te kopen. Ze kunnen zich door je bloed en lymfesysteem bewegen en zich vestigen op nieuwe plekken, waar ze nieuwe tumoren vormen. Het is een beetje zoals een ongenode gast die je huis overneemt en nieuwe kamers in beslag neemt.

Riskante spelers en defensieve cellen

Roken, blootstelling aan schadelijke stoffen, erfelijkheid – dit zijn enkele van de riskante spelers die de kans vergroten dat je het podium van de kankerrevue betreedt. Maar maak je geen zorgen, je lichaam heeft een leger van defensieve cellen die deze opstandige rebellen proberen te bestrijden. Het immuunsysteem is als een superheldenteam dat elke dag de strijd aangaat om je lichaam veilig te houden. Soms winnen ze, soms verliezen ze, maar ze stoppen nooit met vechten.

 

Kanker is dus een vervelende ziekte en het is van belang om de symptomen te kennen. Op die manier is het mogelijk om op tijd aan de bel te trekken. Wanneer je één van de symptomen hebt, is het van belang om naar de huisarts te gaan voor een goed onderzoek.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen om een geweldige reis te maken door alternatieve therapieën. Daar leer je wat van.

 

 

Contactgegevens

Via info @ healinghousehanswijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden