Healinghouse Hanswijk

Wat is implantologie?

Geplaatst op

Hebben we het over implantologie, dan hebben we het over een tak van de tandheelkunde. Deze tak richt zich voornamelijk op het vervangen van missende tanden. Ook richten specialisten die werkzaam zijn binnen de implantologie zich op het herstellen van de esthetiek en de functie van het gebit. Men doet dit door implantaten te plaatsen. Hebben we het over een tandheelkundig implantaat, dan hebben we het over een titanium schroef die wordt geplaatst in het kaakbot. Deze zal fungeren als een kunstmatige wortel voor een tandprothese zoals een brug, kroon of prothese. Wil jij hier nog meer over te weten komen? Neem dan onderstaande informatie goed door, we vertellen je er alles over

Implantologie begint met een grondige evaluatie

Wanneer een specialist op het gebied van implantologie aan het proces begint, dan zal er eerst een grondige evaluatie plaatsvinden. Hierbij bekijkt men de botdichtheid en de mondgezondheid van de betreffende patiënt. De specialist in kwestie kan dit beoordelen op basis van röntgenfoto’s. In sommige gevallen wordt er ook een CT-scan gemaakt om een nog beter beeld te geven van de situatie. Heeft de patiënt de beschikking over voldoende bot? Dan is het tijd om de implantaten aan te brengen!

Plaatsing van het tandheelkundig implantaat in het kaakbot

Gaat de chirurg aan de slag met implantologie, dan zal er een implantaat geplaatst worden in het kaakbot. Uiteraard gebeurt dit onder verdoving, de patiënt in kwestie zal dus niet veel van de operatie. Is de operatie geslaagd? Dan begint het genezingsproces van een aantal maanden. Uiteraard zullen er tijdens het genezingsproces verschillende controles plaatsvinden.

De voordelen van implantologie ten opzichte van traditionele tandheelkunde

Implantologie biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele tandheelkunde en in deze alinea vertellen we je hier alles over. Bovenstaand hebben we vermeld dat de implantaten in het kaakbot worden geplaatst en dit zal ervoor zorgen dat de implantaten gaan voelen als natuurlijke tanden. Ook de functionaliteit tijdens het spreken en het kauwen is beter dan bijvoorbeeld bruggen of losse protheses. Tevens voorkomen implantaten botverlies in de kaak. Kortom, een hoop redenen om hiervoor te kiezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen om een geweldige reis te maken door alternatieve therapieën. Daar leer je wat van.

 

 

Contactgegevens

Via info @ healinghousehanswijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden